KOKEN VOOR KAKERA AKOTIE | I.S.M. PHI NGUYEN | 2019
Phi Nguyen is toneelspeler en chef. Hij vroeg me of ik mee wilde werken aan een voorstelling waarin smaken die verbonden zijn met het Nederlandse slavernijverleden en het koloniale verleden een belangrijke plek innemen. Phi speelt en maakt bij de Veenfabriek. Hij onderzoekt hoe gastronomie en theater een bijzondere combinatie en relatie binnen de kunsten kunnen aangaan. We got pretty personal in the kitchen and on stage…
Menu
AMUSE: Krieltje 'oorlog'
Rice crisps met speciale dip
VOOR: Chao, een Vietnamese rijstsoep met gember en lente-ui, daarbij voor de liefhebber 'bottarga' van kippenhart of eidooier
HOOFD: Jasmijn rijst met vegetarische pom, gebrande groenten en chips van kippenhuid
NA: Karnemelk-ijs met gepofte zwarte rijst, dulce de leche, cacaonibs van de single origin cacaobonen van Tan Bun Skrati cacaoplantage in Paramaribo en gedroogde magnolia
De voorstelling werd gemaakt en gespeeld door Simon Boer, Maureen de Jong, Khadija Massaoudi, Phi Nguyen, Gerjan Piksen, Niki Verkaar, Bastiaan Woltjer en gasten