KOKEN VOOR KAKERA AKOTIE | I.S.M. PHI NGUYEN | 2019

Phi Nguyen is toneelspeler en chef. Hij vroeg me of ik mee wilde werken aan een voorstelling waarin smaken die verbonden zijn met het Nederlandse slavernijverleden en het koloniale verleden een belangrijke plek innemen. Phi speelt en maakt bij de Veenfabriek. Hij onderzoekt hoe gastronomie en theater een bijzondere combinatie en relatie binnen de kunsten kunnen aangaan. We got pretty personal in the kitchen and on stage…

56857552_10216490596271903_276053521097293824_n.jpg
56757326_2291548580903768_8941354017364115456_o.jpg
67fa2991-9b6d-452e-8677-f28a1f543c1c.jpg
Het scheppen van de witte rijst en de zang van Khadija Massaoudi

Het scheppen van de witte rijst en de zang van Khadija Massaoudi

Menu

AMUSE: Krieltje 'oorlog'

Rice crisps met speciale dip

VOOR: Chao, een Vietnamese rijstsoep met gember en lente-ui, daarbij voor de liefhebber 'bottarga' van kippenhart of eidooier

HOOFD: Jasmijn rijst met vegetarische pom, gebrande groenten en chips van kippenhuid

NA: Karnemelk-ijs met gepofte zwarte rijst, dulce de leche, cacaonibs van de single origin cacaobonen van Tan Bun Skrati cacaoplantage in Paramaribo en gedroogde magnolia

IMG_2895.jpeg
Bastiaan Woltjer

Bastiaan Woltjer

IMG_2901.jpeg

De voorstelling werd gemaakt en gespeeld door Simon Boer, Maureen de Jong, Khadija Massaoudi, Phi Nguyen, Gerjan Piksen, Niki Verkaar, Bastiaan Woltjer en gasten

IMG_2887.jpeg

wat mogen

wij niet vergeten.

de open vraag aan ons publiek