Een nieuwe voorstelling met De Veenfabriek in het kader van Theater voor Keti Koti waar culinaire geschiedenis, een belangwekkend proefschrift, de muziek en het politieke instrument van de Tambú, een anti-slavernij toneelstuk uit 1800, nootmuskaat, foelie, de Tielman Brothers, peper, kaneel en nagel de ingrediënten zijn voor een avond waar harten en tongen ontregeld en gestreeld zullen worden.
Van en met: Anton de Bies, Patsy Kroonenberg, Billy De Walle, Bastiaan Woltjer, Maureen de Jong.
Culinair advies en creatie i.s.m. Maureen Tan Culinaire ondersteuning: Maria Khatchadourian
Behind the scenes: Milena Haverkamp, Joeri Vos. Dank aan: Sarah Adams, Norbert Peeters, Lara Mariette Nuberg, José Tojo, Pacific Spizes, Titi Waber, Spice First, Phi Nguyen & John van Oostrum.
>> Collega Anton de Bies werd geïnterviewd door Leids Cement, lees het hier <<
Koken voor Tjampakka is gemaakt in het kader van Theater voor Keti Koti dat vanaf dit jaar een landelijke theatermanifestatie is, waarbij theaters en kunstinstellingen in heel Nederland programma’s bundelen rond de afschaffing van de slavernij en onze gedeelde koloniale geschiedenis. Check de website voor het hele programma en let’s relate & educate ourselves!