La mesa de jaja

Vis zwemt je bord op alsof je in het turquoise van Al Hoceima tafelt. Tajines bevrijden wolken waarin je generaties Rifgebergte proeft. Rozenwater, amandel en ras el hanout roepen olé. Najat kookt en vertelt. Haar Mediterraan Marokkaanse menu van nu. Mijn studio in de Tugela85 wordt haar huiskamer. Haar gedroomde tafel voor vijftien gasten.

Eet je mee?

Wat je van Najat moet weten.

Najat -of Jaja zoals ze vroeger liefkozend genoemd werd - is één van de sprankelendste chefs uit Oost. Haar Marokkaanse roots met een vleug Spanje proef je in alles wat ze maakt. Samen met Badr -haar Pakistaanse co-star- bestiert ze de keuken van de Tugela.

Najat droomt al jaren van haar eigen huiskamerrestaurant. Om de smaken waar zij zo van houdt met iedereen te delen. Klein en intiem. Zodat ze ook alle verhalen, technieken en tradities achter haar gerechten kan delen. Op haar eigen hartverwarmende manier.

Nu komt de droom van Najat uit. Eens in de zoveel tijd tover ik mijn studio in de Tugela85 om tot Najat’s huiskamer-tafel: La Mesa de Jaja. Iedereen die van levenslustig eten met een betoverende ziel houdt, nodigen we van harte uit om aan te schuiven.