Culinary roots 2023

De eerste editie van een programma van Melissa Korn (ik eet cultuur) en mij waarin deelnemers door middel van een eigen familierecept of een herinnering daaraan op zoek gaan naar wat hen Indisch en/of Moluks maakt.

Samen met experts als kookboekschrijvers Vanja van der Leeden, Maureen Tan en Titi Waber duiken we de keuken in en met stamboomexpert Maarten Fornerod gaan we in gesprek over hoe onze families in elkaar zitten.

Zo leer je gerechten maken die je raken en bieden we ruimte voor jongere generaties om zich de Indische en/of Molukse cultuur eigen te maken.Met Culinary Roots nodigen we deelnemers uit hun roots te onderzoeken door middel van een familiegerecht.

Terugblik

De eerste editie van Culinary Roots is een feit. In het najaar van 2023 starten 16 deelnemers, met allemaal roots in voormalig Nederlands-Indië en/of Indonesië, met elkaar de zoektocht. Check hier de terugblik op de vier bijeenkomsten met gast-experts en het afsluitende storytelling diner. We krijgen er nog steeds kippenvel van.