STAYING WITH THE TROUBLE
Transvaal Bacchanaal #5 | Distanced Dining Anniversary edition
•hot stuff new stuff soon to be on your plate stuff•
Staying with the trouble. Dat is ons thema dit jubileumjaar. We bewegen vrolijk mee met het nieuwe normaal door abnormaal goed te eten.
Thuis serveren we je een eclectische menu, gekookt door een legioen fantastische lokale chefs.
De originele Bacchanaal-sfeer inbegrepen, want 's avonds tune je in op de Distanced Dining Radio, ons eigen live audio-kanaal en begeleiden we je menu ook dit jaar met bijzondere verhalen, klanken en toelichting van de chefs.
Sittin' here eatin' my heart out waitin' / Waitin' for some lover to call / Dialed about a thousand numbers lately / Almost rang the phone off the wall / Lookin' for some hot stuff, baby, this evenin' / I need some hot stuff, baby, tonight / I want some hot stuff, baby, this evenin' / Gotta have some hot stuff / Gotta have some love tonight….
TAKE AWAY MENU TRANSVAAL BACCHANAAL #5 | STAYING WITH THE TROUBLE
Het liefst maken we elk jaar een logische reis langs de verschillende continenten. In het nieuwe normaal eten we niet alleen abnormaal lekker maar in een wellicht onorthodoxe volgorde. We beginnen met een combi voorgerechten uit de Mediterranee, afgewisseld met het Indonesische antwoord op Ceviche. Daarna dompelen we je onder in super, sticky, spicy Chinese broth. En dan zijn we pas net op stoom en knallen we er nog een driedelige stoverij aan hoofdgerecht tegenaan, van Al-Hoceima en Zuid-Spanje, via Karachi naar Paramaribo terug langs Amsterdam-West naar jouw tafel. Wel klassiek sluiten we natuurlijk zoet af, wat wil je anders in een troost behoevende tijd. Een freestyle-Franse tartelette en om helemaal af te sluiten een fantastische funeral Halva to stay with the trouble.
MENU
• Al het goede komt in drie •
Tamara - Handgerolde Sarma | koolrolletjes van ingelegde kool met een vlees-of vega vulling
Classic: gevuld met rundergehakt, rijst en groenten, gestoofd met gerookt varkensvlees of de Mega-Vega versie: gevuld met porcini, boleten, rijst en kruidige groenten. Beiden afgemaakt met een lichte roux met zoete paprika en pul biber.
Titi - Lawar, het Indonesische antwoord op de Ceviche | Bereid met dagverse vis van Vis van Henry en voor onze vegetarische gasten gemaakt van dungesneden winter groenten. Friszuur, pittig en bomvol kruiden.
Merijn - Freekeh van Café Mazaher | Rokerige, pittige freekeh met ‘golden topping’, geserveerd op romige en frisse sinaasappelyoghurt met een side van quick pickles
Golden topping: gekarameliseerde uien, rozijnen, amandel & kurkuma // Pickles: venkel, meiknol, biet, spitskool
• Soep •
Fernando & Luc - Een Bar China Legacy primeur! | We proeven noedelsoep met Sticky Szechuan beef of aubergine. Natuurlijk met real deal spicy chili oil.
• Drieluik geserveerd met rijst •
Najat - Pimientos rellenos estilo Espagnol y Marroquin con macerado de ajo y pan frito. | Oftewel: Gevulde paprika’s uit de oven, op Spaanse én Marokkaanse wijze. Een mondvol en geloof me: dat wil je!
Badr - Pakora curry met Tadka | Pittige curry met karnemelk en yoghurt afgemaakt met een kruidige tadka, gevuld met knapperige groenten pakora’s - all the goodness straight from Karachi
Josta & Anna - Pom en Pickles | Josta’s real carribean comfort food. Ze bereid haar classic versie met kip en maakt een knal lekkere vegetarische die je niet wilt missen. Geserveerd met out of this world pickles van Anna’s hand.
• Sweet •
Nicolas - How to Stay with the Trouble and not let your creativity get numbed-Tartelette
Een speciaal gebakje met smooth & sunny passievrucht/miso karamel, gevuld met een frisse en pittige 70% chocolate ganache met szechuan peper.
Maria: fantastisch troostrijke Halva, a sweet and gentle mourning.
•BIJ ELK MENU NAAR KEUZE EEN FLES RODE OF WITTE WIJN OF EEN FLES KOMBUCHA•
YALLA!!!
Naast het menu is er nog een aantal specials die je APART kunt bestellen:
Extra Anniversary Cocktail - Michelle’s Martini with a twist
De jaarlijks wisselende custom made cocktail in een liquid pouch. Dit jaar een creatie van Michelle Lai die één van de leading mixologists was van Native, een no waste cocktailbar in Singapore. Maureen en Michelle werkten onlangs samen in Berlijn en nu creëert ze speciaal voor dit vijfde Transvaal Bacchanaal een verjaardagscocktail. Leg hem in de vriezer en wanneer je behoefte hebt aan een cocktail rescue doe je wat ijs in een glas en schenk je uit, cheers!
Ingrediënten: met specerijen van Pacific Spizes geïnfuseerde witte vermouth, met dennentoppen gemacereerde gin, bitters.
-Het geweldige boek TREK van Charlotte Kleyn die dit jaar opnieuw een mooie column voor ons heeft geschreven. Wel ontsnappen uit deze donkere dagen? Ga op reis met Charlotte's boek, en lees over eten en drinken op reis in heden en verleden!
-Kombucha pairing - Een speciaal voor de gelegenheid door Nicolas Adam bij het menu samengestelde pairing van 3 van zijn eigen Leave your Sword kombucha's