TOKO AWA RADIO & TAKE AWAY

15 WEKEN OP CULINAIRE ODYSSEE VIA JE OREN EN JE TONG

Via smaak, herinnering en verbeelding namen Maureen de Jong en chef Titi Waber je mee op culinair avontuur langs de eilanden van Indonesië. In een tijd waarin elk van ons verlangde naar manieren om met elkaar te zijn, ervaringen te delen en ook droomde van op reis te gaan, nodigden Maureen en Titi hun publiek uit om in spirit bij elkaar te zijn tijdens een wekelijkse maaltijd ‘rond de radio’ en onderwijl via hun tong en oren mee op een odyssee te gaan door de rijke wereld aan smaken en verhalen van de keuken van de uitgestrekte Indonesische Archipel. Een keuken die vele keukens in zich draagt, waar maar een fractie van een fractie van een fractie over bekend is of zelfs maar van gekookt wordt in Nederland en misschien wel de rest van de wereld.

highlights uit de toko awa radio serie:

 

Van half februari tot en met eind mei kon je elke vrijdag intunen op Toko AWA Radio waar ze uitvoerig in gesprek gingen over de culinaire historie en verhalen van de keuken die die week centraal stond. Met z’n tweeën en vaak ook met een gast aan tafel en in de keuken. Daarbij serveerden ze elke vrijdag en zaterdag een begeleidend multi-dish-take away-menu met ongekende en speciale gerechten uit die keuken. Dus terwijl je luisterde kon je het ook allemaal proeven!

PRESS

Interview voor Parool PS met Charlotte Kleyn | Titi stond in de Volkskrant! En daar vertelde ze ook over Toko AWA Radio, BAGUUUS!! | Over de Indonesische culinaire bijbel Mustika Rasa in TROUW

Durian.jpeg

Van half februari tot en met eind mei kon je elke vrijdag intunen op Toko AWA Radio waar ze uitvoerig in gesprek gingen over de culinaire historie en verhalen van de keuken die die week centraal stond. Met z’n tweeën en vaak ook met een gast aan tafel en in de keuken. Daarbij serveerden ze elke vrijdag en zaterdag een begeleidend multi-dish-take away-menu met ongekende en speciale gerechten uit die keuken. Dus terwijl je luisterde kon je het ook allemaal proeven!

sateee.jpeg
papare - bitter gourd filled with spiced tuna

papare - bitter gourd filled with spiced tuna

De hele reis kan je terug zien op Maureen’s instagram account. • toko awa radio & take away •

sayangnya, Toko awa radio is ten einde • luister hier naar de laatste aflevering

waarin Titi ons meeneemt naar haar geboortegrond in Oost-Java, Surabaya om precies te zijn. Titi is een Arek Suroboyo, een tough Surabayaans cookie. Volgens de overlevering komt de naam Surabaya van de haai Sura en de krokodil Baya die in gevecht gewikkeld zouden zijn in de rivier de Kalimas ofwel de 'gouden rivier'. Op de plek waar dit gevecht is geweest, ligt nu de stad. Verwacht een feestelijk en uitgebreid menu dat bol staat van de smaken en herinneringen uit Titi's leven.

Voor meer afleveringen uit de toko awa radio serie klik hier

• Toko AWA is de nieuwe toko van Phi Nguyen en Maureen de Jong • Toko AWA wil je zintuigen zachtjes wakker schudden en je uitdagen je palet te verbreden en je als een ontdekkingsreiziger nieuwsgierig maken naar smaken en zaken die je nog niet kende maar ergens altijd al wilde weten •